Pečeni fileti s švicarskim sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Pečeni fileti s švicarskim sirom

Sastojci

Pileći fileti:
6 komada
Konzervisana pileća supa:
1 komad
Voda:
1 šolja
Švicarski sir:
200 grama
Maslo:
Po želji
Prezla:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite piletinu u posudu za pečenje.

  2. U zdjeli pomiješajte supu i vodu. Prelijte preko piletine.

  3. Pospite s sirom.

  4. U tavi zagrijte maslo i prezlu i prespite preko sira.

  5. Prekrijte posudu za pečenje folijom i pecite 35-45 minuta na temperaturi od 190 stepeni.

  6. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.