Pečeni filieti na roštilju s prilogom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašičica
začini za roštilj
1 kašika
slatka paprika
1 češanj
Bijeli luk
4 komad
Pileći fileti
2 komad
limeta
2 komad
kukuruz
1 po potrebi
smeđa riža
1 po potrebi
maslinovo ulje u spreju
Pečeni filieti na roštilju s prilogom
  1. Kombinirajte začine, bijeli luk, papriku i 1 kašiku hladne vode u plitkoj keramičkoj zdjeli.
  2. Dodajte piletinu i umiješajte.
  3. Pomastite roštilj uljem iz spreja. Zagrijte na srednju temperaturu.
  4. Pecite piletinu 6-8 minuta sa svake strane ili dok ne bude dovoljno pečena.
  5. Prenesite u tanjir, poklopite i ostavite 5 minuta.
  6. Stavite prepolovljene limunove na roštilj, okrenite odrezanu stranu prema dole. Pecite 1 minutu ili dok se ne zapeče.
  7. U međuvremenu, u lonac kipuće vode dodajte kukuruz i kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite.
  8. Poslužite piletinu s rižom, kukuruzom i limunom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*