Pečeni filieti na roštilju s prilogom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Pečeni filieti na roštilju s prilogom

Sastojci

Začini za roštilj:
2 kašičice
Slatka paprika:
1 kašika
Bijeli luk:
1 češanj
Pileći fileti:
4 komada
Limeta:
2 komada
Kukuruz:
2 komada
Smeđa riža:
Po želji
Maslinovo ulje u spreju:
Po želji

Instrukcije

  1. Kombinirajte začine, bijeli luk, papriku i 1 kašiku hladne vode u plitkoj keramičkoj zdjeli.

  2. Dodajte piletinu i umiješajte.

  3. Pomastite roštilj uljem iz spreja. Zagrijte na srednju temperaturu.

  4. Pecite piletinu 6-8 minuta sa svake strane ili dok ne bude dovoljno pečena.

  5. Prenesite u tanjir, poklopite i ostavite 5 minuta.

  6. Stavite prepolovljene limunove na roštilj, okrenite odrezanu stranu prema dole. Pecite 1 minutu ili dok se ne zapeče.

  7. U međuvremenu, u lonac kipuće vode dodajte kukuruz i kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite.

  8. Poslužite piletinu s rižom, kukuruzom i limunom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.