Pečeni karfiol sa paprikom i lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Karfiol: 
1 glavica
Paprika: 
2 komada
Crveni luk: 
2 glavice
Maslinovo ulje: 
2 kašike
Sol: 
1/2 kašičice
Biber: 
1/2 kašičice
Parmezan: 
1 kašika
Peršun: 
2 kašike
Instrukcije
- Stavite karfiol, papriku i luk u plitku posudu za pečenje. 
- Dodajte ulje, sol i biber pa promiješajte. 
- Pecite u pećnici 20 minuta na temperaturi od 220 °C. Promiješajte i pecite još 10 minuta ili dok povrće ne omekša i dok se ne zapeče. 
- Prespite u posude za posluživanje, pospite sa parmezanom i peršunom pa poslužite odmah. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.