Pečeni karfiol sa paprikom i lukom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1 glavica
karfiol
2 komad
paprika
2 glavica
Crveni luk
2 kašika
Maslinovo ulje
1/2 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
1 kašika
parmezan
2 kašika
peršun
Pečeni karfiol sa paprikom i lukom
  1. Stavite karfiol, papriku i luk u plitku posudu za pečenje.
  2. Dodajte ulje, sol i biber pa promiješajte.
  3. Pecite u pećnici 20 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Promiješajte i pecite još 10 minuta ili dok povrće ne omekša i dok se ne zapeče.
  4. Prespite u posude za posluživanje, pospite sa parmezanom i peršunom pa poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*