- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 65 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 26.3.2013
- 2 komad
- Krompir
- 3 glavica
- Crveni luk
- 1/2 šolja
- mlijeko
- 2 kašika
- peršun
- 2 kašika
- Piment
- 1 1/2 šolja
- švicarski sir
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Prethodno podmažite posudu za pečenje.
- Stavite pola narezanih krompira zajedno s pola narezanog luka u podmazanu posudu.
- U manjoj zdjeli pomiješajte mlijeko, peršun i piment pa s tom smjesom prelijte krompir i luk.
- Poredajte preostale kriške krompira i luka.
- Poklopite, stavite posudu u pećnicu i pecite 55 minuta ili dok krompir ne omekša.
- Otkrijte pa pospite sa sirom i pecite dok se sir ne istopi.
- Izvadite iz pećnice i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!