Pečeni krompir s lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 65 minutaPriprema: 10 minuta
Pečeni krompir s lukom

Sastojci

Krompir:
2 komada
Crveni luk:
3 glavice
Mlijeko:
1/2 šolje
Peršun:
2 kašike
Piment:
2 kašike
Švicarski sir:
3/2 solja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Prethodno podmažite posudu za pečenje.

  2. Stavite pola narezanih krompira zajedno s pola narezanog luka u podmazanu posudu.

  3. U manjoj zdjeli pomiješajte mlijeko, peršun i piment pa s tom smjesom prelijte krompir i luk.

  4. Poredajte preostale kriške krompira i luka.

  5. Poklopite, stavite posudu u pećnicu i pecite 55 minuta ili dok krompir ne omekša.

  6. Otkrijte pa pospite sa sirom i pecite dok se sir ne istopi.

  7. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.