Pečeni krompir s lukom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
65 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
2 komad
Krompir
3 glavica
Crveni luk
1/2 šolja
mlijeko
2 kašika
peršun
2 kašika
Piment
1 1/2 šolja
švicarski sir
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Pečeni krompir s lukom
  1. Prethodno podmažite posudu za pečenje.
  2. Stavite pola narezanih krompira zajedno s pola narezanog luka u podmazanu posudu.
  3. U manjoj zdjeli pomiješajte mlijeko, peršun i piment pa s tom smjesom prelijte krompir i luk.
  4. Poredajte preostale kriške krompira i luka.
  5. Poklopite, stavite posudu u pećnicu i pecite 55 minuta ili dok krompir ne omekša.
  6. Otkrijte pa pospite sa sirom i pecite dok se sir ne istopi.
  7. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*