Pečeni krompir s ružmarinom i bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 3 minuta
Pečeni krompir s ružmarinom i bijelim lukom

Sastojci

Krompir:
700 grama
Ružmarin:
1 kašika
Sol:
1 kašičica
Bijeli luk:
3 češnja
Maslinovo ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite krompir u podmazanu posudu za pečenje.

  2. Pospite sa soli, bijelim lukom i ružmarinom, sve dobro promiješajte i stavite u pećnicu.

  3. Pecite 35 minuta na temperaturi od 200 stepeni, uz povremeno miješanje.

  4. Izvadite i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.