Pečeni krompir s curry umakom

Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C.
Stavite krompir u podmazanu posudu za pečenje, začinite s biberom i pecite 35-40 minuta ili dok krompiri ne dobiju zlatnu boju.
U tavu dodajte curry pastu s umakom od paradajza. Kuhajte uz konstantno miješanje 1 minutu a zatim dodajte kokosovo mlijeko i dovedite do ključanja.
Smanjite temperaturu i kuhajte 10 minuta.
Skinite s toplote, začinite, dodajte limunov sok i pospite s korijanderom.
Poslužite krompir s napravljenim umakom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.