Pečeni krompir s curry umakom

Vrijeme pripreme
8 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
6 komad
Krompir
1 kašika
Maslinovo ulje
2 kašika
curry pasta
1 kašika
umak od paradajza
400 ml
kokosovo mlijeko
1 po potrebi
korijander
1 kašika
sok od limuna
Pečeni krompir s curry umakom
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
  2. Stavite krompir u podmazanu posudu za pečenje, začinite s biberom i pecite 35-40 minuta ili dok krompiri ne dobiju zlatnu boju.
  3. U tavu dodajte curry pastu s umakom od paradajza. Kuhajte uz konstantno miješanje 1 minutu a zatim dodajte kokosovo mlijeko i dovedite do ključanja.
  4. Smanjite temperaturu i kuhajte 10 minuta.
  5. Skinite s toplote, začinite, dodajte limunov sok i pospite s korijanderom.
  6. Poslužite krompir s napravljenim umakom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*