Pečeni krompir sa bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Krompir:
4 komada
Bijeli luk:
4 češnja
Ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 220 °C.
Operite krompir i narežite svaki na tri kriške, po dužini.
U zdjeli pomiješajte ulje, krompir i bijeli luk.
Stavite krompir i bijeli luk u posudu za pečenje i pecite 30-40 minuta.
Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.