Pečeni krompir sa bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 4 minuta
Pečeni krompir sa bijelim lukom

Sastojci

Krompir:
4 komada
Bijeli luk:
4 češnja
Ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 220 stepeni.

  2. Operite krompir i narežite svaki na tri kriške, po dužini.

  3. U zdjeli pomiješajte ulje, krompir i bijeli luk.

  4. Stavite krompir i bijeli luk u posudu za pečenje i pecite 30-40 minuta.

  5. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.