Pečeni krompir sa origanom i bijelim lukom

Sastojci
Instrukcije
Krompir ogulite, operite i izrežite na četvrtine.
Prelijte ga uljem, dodajte malo soli, bibera, malo origana, mljevenog bijelog luka, vode i limunovog soka.
Sve sastojke pomiješajte, pa stavite u posudu za pečenje.
Pecite krompir 40 minuta na 20°C, zatim ga pospite sa malo prokuhane vode u kojoj se rastvorila pileća kocka za supu.
Ponovo vratite krompir u rernu i pecite još 40 minuta.
Na kraju pospite sa još malo origana i soli, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.