Pečeni krompir sa origanom i bijelim lukom

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
80 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
8 komad
Krompir
4 češanj
Bijeli luk
100 ml
Maslinovo ulje
200 ml
voda
1 kašika
origano
1 komad
limun
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Pečeni krompir sa origanom i bijelim lukom
  1. Krompir ogulite, operite i izrežite na četvrtine.
  2. Prelijte ga uljem, dodajte malo soli, bibera, malo origana, mljevenog bijelog luka, vode i limunovog soka.
  3. Sve sastojke pomiješajte, pa stavite u posudu za pečenje.
  4. Pecite krompir 40 minuta na 20 °C, zatim ga pospite sa malo prokuhane vode u kojoj se rastvorila pileća kocka za supu.
  5. Ponovo vratite krompir u rernu i pecite još 40 minuta.
  6. Na kraju pospite sa još malo origana i soli, pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*