Pečeni krompir sa origanom i bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 30 minuta
Pečeni krompir sa origanom i bijelim lukom

Sastojci

Krompir:
8 komada
Bijeli luk:
4 češnja
Maslinovo ulje:
100 mililitara
Voda:
200 mililitara
Origano:
1 kašika
Limun:
1 komad
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Krompir ogulite, operite i izrežite na četvrtine.

  2. Prelijte ga uljem, dodajte malo soli, bibera, malo origana, mljevenog bijelog luka, vode i limunovog soka.

  3. Sve sastojke pomiješajte, pa stavite u posudu za pečenje.

  4. Pecite krompir 40 minuta na 20 °C, zatim ga pospite sa malo prokuhane vode u kojoj se rastvorila pileća kocka za supu.

  5. Ponovo vratite krompir u rernu i pecite još 40 minuta.

  6. Na kraju pospite sa još malo origana i soli, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.