Pečeni krompiri sa tikvicama i bosiljkom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Pečeni krompiri sa tikvicama i bosiljkom

Sastojci

Krompir:
5 komada
Paprika:
1 komad
Maslinovo ulje:
1 kašičica
Sok od limuna:
1 kašika
Biber:
1/2 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Tikvice:
3 komada
Bosiljak:
1/4 šolje

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 190 stepeni.

  2. U podmazanu posudu za pečenje poredajte krompir i narezanu papriku.

  3. Pomiješajte u manjoj zdjeli maslinovo ulje, sok od limuna, biber i bijeli luk. Prelijte preko krompira i paprike, promiješajte i pecite 30 minuta.

  4. Umiješajte narezane tikvice i pecite dodatnih 20 minuta.

  5. Izvadite iz pećnice, dodajte bosiljak i promiješajte. Vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta ili dok krompir ne omkeša.

  6. Izvadite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.