Pečeni krompiri sa tikvicama i bosiljkom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
5 komad
Krompir
1 komad
paprika
1 kašičica
Maslinovo ulje
1 kašika
sok od limuna
1/2 kašičica
Biber
2 češanj
Bijeli luk
3 komad
Tikvice
1/4 šolja
Bosiljak
Pečeni krompiri sa tikvicama i bosiljkom
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 190 stepeni.
  2. U podmazanu posudu za pečenje poredajte krompir i narezanu papriku.
  3. Pomiješajte u manjoj zdjeli maslinovo ulje, sok od limuna, biber i bijeli luk. Prelijte preko krompira i paprike, promiješajte i pecite 30 minuta.
  4. Umiješajte narezane tikvice i pecite dodatnih 20 minuta.
  5. Izvadite iz pećnice, dodajte bosiljak i promiješajte. Vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta ili dok krompir ne omkeša.
  6. Izvadite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*