Pečeni krompiri sa tikvicama i bosiljkom

Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 190 °C.
U podmazanu posudu za pečenje poredajte krompir i narezanu papriku.
Pomiješajte u manjoj zdjeli maslinovo ulje, sok od limuna, biber i bijeli luk. Prelijte preko krompira i paprike, promiješajte i pecite 30 minuta.
Umiješajte narezane tikvice i pecite dodatnih 20 minuta.
Izvadite iz pećnice, dodajte bosiljak i promiješajte. Vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta ili dok krompir ne omkeša.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.