Pečeni luk u vinu

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Pečeni luk u vinu

Sastojci

Crveni luk:
4 glavice
Margarin:
1/4 šolje
Bijeli luk:
2 češnja
Bijelo vino:
1/4 šolje
Parmezan:
1/4 šolje
Peršun:
2 kašike

Instrukcije

  1. Ispecite luk a zaitm ga narežite na četvrtine i ogulite.

  2. Zagrijte margarin u većoj tavi na visokoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i propržite ga.

  3. Skinite s vatre, umiješajte vino , sir i peršun.

  4. Prelijte preko crvenog luka i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.