Pečeni odrezak i broccolini

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Pečeni odrezak i broccolini

Sastojci

Hokkien rezanci:
600 grama
Broccolini:
1 svežanj
Ulje od kikirikija:
2 kašike
Goveđi odrezak:
400 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Slatki kečap:
2 kašike
Slatki chilli umak:
1 kašika

Instrukcije

  1. Stavite rezance u veliku zdijelu. Pospite kipućom vodom. Sačekajte 5 minuta pa iscijedite.

  2. Izrežite vrhove broccolina a zatim i stabljike na tanke kriške. Ubacite u stir-fry tavu i pržite na većoj temperaturi.

  3. Dodajte 2 kašike ulja i pola odrezka. Promiješajte 1 minutu i izvadite u tanjir.

  4. Ponovite isto sa preostalom govedinom.

  5. Zagrijte preostalo ulje. U stir-fry dodajte crveni luk, narezane broccolini štapove i kuhajte 2-3 minute.

  6. Dodajte bijeli luk, broccolini vrhove i kuhajte u tavi 1 minutu.

  7. Dodajte rezance, meso, kečap i chilli umak pa promiješajte.

  8. Poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.