Pečeni odrezak u umaku s gljivama

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
18 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
odrezak
100 g
gljive
2 kašika
maslo
1 kašičica
brandy
1/3 šolja
goveđa supa
1 kašika
senf
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Pečeni odrezak u umaku s gljivama
  1. Začinite odrezak sa soli i biberom a zatim premažite sa senfom.
  2. Zagrijte 1 kašiku masla u tavi, dodajte odrezak i pecite s obje strane dok ne dobije smeđu boju.
  3. U drugoj tavi zagrijte ostatak masla, umiješajte gljive, sol, brandy i supu.
  4. Dinstajte 1-2 minute, a zatim dodajte odrezak i dovedite smjesu do ključanja.
  5. Skinite s toplote i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*