Pečeni paradajz s bosiljkom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Bijeli luk:
1 češanj
Maslinovo ulje:
1 kašičica
Prezla:
1/2 šolje
Paradajz:
2 komada
Bosiljak:
4 lista
Biber:
1/2 kašičice
Instrukcije
U manjoj tavi propržite luk na ulju pa dodajte prezlu i pirjajte dok se lagano ne zapeče a zatim skinite s vatre.
Stavite paradajz u podmazanu posudu za pečenje. Začinite sa soli i bibierom i pospite sa smjesom od prezle i bijelog luka.
Pecite u pećnici 20 minuta na temperaturi od 160 °C.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.