Pečeni paradajz s bosiljkom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
24 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1 češanj
Bijeli luk
1 kašičica
Maslinovo ulje
1/2 šolja
Prezla
2 komad
paradajz
4 list
Bosiljak
1/7 kašičica
Biber
Pečeni paradajz s bosiljkom
  1. U manjoj tavi propržite luk na ulju pa dodajte prezlu i pirjajte dok se lagano ne zapeče a zatim skinite s vatre.
  2. Stavite paradajz u podmazanu posudu za pečenje. Začinite sa soli i bibierom i pospite sa smjesom od prezle i bijelog luka.
  3. Pecite u pećnici 20 minuta na temperaturi od 160 stepeni.
  4. Izvadite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*