Pečeni paradajz sa parmezanom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
3 komad
paradajz
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
1/2 kašičica
parmezan
3 kašika
Prezla
1 kašika
Bosiljak
1 kašika
peršun
2 kašičica
ulje kanole
Pečeni paradajz sa parmezanom
  1. Začinite paradajz sa soli i biberom pa stavite u podmazanu posudu za pečenje.
  2. U manjoj posudi pomiješajte sir, prezlu, bosiljak, peršun i ulje.
  3. Popsipite po paradajzu (kao na sl.) a zatim stavite u pećnicu.
  4. Pecite 20 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  5. Izvadite i poslužite toplo.

1 komentar

  1. Vesna rekao na August 2, 2014 Komentariši

    Obožavam rajčicu mislim da je jako ukusno. Nisam nikad pekla rajčicu vredilo bi isprobati recept…….

  2. Vesna rekao na August 2, 2014 Komentariši

    Jednostavni receptić…..

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*