Pečeni paradajz

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Pečeni paradajz

Sastojci

Paradajz:
4 komada
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Prezla:
1/2 šolje
Peršun:
3 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Majčina dušica:
1/2 kašičice
Origano:
1/4 kašičice
Biljno ulje:
2 kašičice
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite paradajz u podmazanu posudu za pečenje i začinite sa soli i biberom.

  2. U manjoj posudi pomiješajte prezlu, peršun, luk, majčinu dušicu, origano i ulje.

  3. Premažite svaku polovicu paradajza sa dobivenom smjesom.

  4. Stavite u pećnicu i pecite 12-15 minuta na temperaturi od 175 stepeni.

  5. Izvadite, ukrasite sa peršunom i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.