Pečeni paradajz
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Paradajz:
4 komada
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Prezla:
1/2 šolje
Peršun:
3 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Majčina dušica:
1/2 kašičice
Origano:
1/4 kašičice
Biljno ulje:
2 kašičice
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Stavite paradajz u podmazanu posudu za pečenje i začinite sa soli i biberom.
U manjoj posudi pomiješajte prezlu, peršun, luk, majčinu dušicu, origano i ulje.
Premažite svaku polovicu paradajza sa dobivenom smjesom.
Stavite u pećnicu i pecite 12-15 minuta na temperaturi od 175 °C.
Izvadite, ukrasite sa peršunom i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.