- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 8.4.2013
- 4 komad
- paradajz
- 1/4 kašičica
- Sol
- 1/7 kašičica
- Biber
- 1/2 šolja
- Prezla
- 3 kašičica
- peršun
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1/2 kašičica
- majčina dušica
- 1/4 kašičica
- origano
- 2 kašičica
- biljno ulje
- 1 po potrebi
- peršun

- Stavite paradajz u podmazanu posudu za pečenje i začinite sa soli i biberom.
- U manjoj posudi pomiješajte prezlu, peršun, luk, majčinu dušicu, origano i ulje.
- Premažite svaku polovicu paradajza sa dobivenom smjesom.
- Stavite u pećnicu i pecite 12-15 minuta na temperaturi od 175 stepeni.
- Izvadite, ukrasite sa peršunom i poslužite odmah.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!