Pečeni paradajz

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
4 komad
paradajz
1/4 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Biber
1/2 šolja
Prezla
3 kašičica
peršun
2 češanj
Bijeli luk
1/2 kašičica
majčina dušica
1/4 kašičica
origano
2 kašičica
biljno ulje
1 po potrebi
peršun
Pečeni paradajz
  1. Stavite paradajz u podmazanu posudu za pečenje i začinite sa soli i biberom.
  2. U manjoj posudi pomiješajte prezlu, peršun, luk, majčinu dušicu, origano i ulje.
  3. Premažite svaku polovicu paradajza sa dobivenom smjesom.
  4. Stavite u pećnicu i pecite 12-15 minuta na temperaturi od 175 stepeni.
  5. Izvadite, ukrasite sa peršunom i poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*