Pečeni patlidžan sa sirom

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
patlidžan
200 g
parmezan
400 g
mozzarela
300 ml
paradajz sos
1 po potrebi
ulje
Pečeni patlidžan sa sirom
  1. Patlidžan izrežite na kolutove, posolite i ostavite da odstoji 20-ak minuta kako bi se odstranila gorčina.
  2. Vatrostalnu posudu za pečenje premažite uljem i redajte jedan sloj patlidžana, zatim pospite parmezan, mozzarellu (manju količinu ostavite za posipanje na kraju) i paradajz sos.
  3. Postupak ponovite još jedanput, pa smjesu stavite u rernu.
  4. Pecite u poklopljenoj posudi 40 minuta na 170 °C, zatim smjesu pospite preostalom mozzarelom i vratite u rernu nekoliko minuta dok se ne istopi sir.
  5. Jelo poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*