Pečeni pileći fileti s bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 4 minuta
Pečeni pileći fileti s bijelim lukom

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Bijeli luk:
4 češnja
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

  2. Podmažite posudu za pečenje s uljem i stavite piletinu.

  3. Stavite bijeli luk ispod kožice i zaćinite filete sa soli i biberom.

  4. Pecite 30-40 minuta a zatim izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i ostavite 10 minuta da se ohladi.

  5. Poslužite uz pire krompir.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.