Pečeni riblji fileti

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Pečeni riblji fileti

Sastojci

Riblji fileti:
450 grama
Palenta:
2 kašike
Prezla:
2 kašike
Sol:
1/4 kašičice
Paprika:
1/4 kašičice
Kopar:
13/100 kašičice
Mlijeko:
1/4 šoljice
Maslo:
3 kašike
Biber:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 260 stepeni.

  2. Pomiješajte palentu, prezlu, sol, papriku, kopar i biber.

  3. Potopite filete u mlijeko a zatim ih premažite s napravljenom smjesom.

  4. Stavite filete u predhodno premazanu posudu za pečenje.

  5. Prelijte rastopljeno maslo preko ribe i pecite 10 minuta.

  6. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.