Pečeni riblji fileti

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
450 g
riblji fileti
2 kašika
palenta
2 kašika
Prezla
1/4 kašičica
Sol
1/4 kašičica
paprika
1/7 kašičica
kopar
1/4 šoljica
mlijeko
3 kašika
maslo
1/7 kašičica
Biber
Pečeni riblji fileti
  1. Zagrijte pećnicu na 260 stepeni.
  2. Pomiješajte palentu, prezlu, sol, papriku, kopar i biber.
  3. Potopite filete u mlijeko a zatim ih premažite s napravljenom smjesom.
  4. Stavite filete u predhodno premazanu posudu za pečenje.
  5. Prelijte rastopljeno maslo preko ribe i pecite 10 minuta.
  6. Skinite s vatre i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*