Pečeni riblji fileti s parmezanom

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/4 šolja
mlijeko
2 kašika
Sol
900 g
ribilji fileti
1/2 šolja
Prezla
1/2 kašičica
paprika
1/4 šolja
parmezan
1 po potrebi
maslo
Pečeni riblji fileti s parmezanom
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni i podmažite uljem posudu za pečenje.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko i sol a u drugoj prezlu, papriku i parmezan.
  3. Umiješajte filete prvo u smjesu s mlijekom a zatim u prezlu.
  4. Poredajte filete u predhodno podmazanu posudu za pečenje, pospite maslom i pecite 30 minuta, ili dok fileti ne budu pečeni, ovisno o debljini fileta.
  5. Izvadite iz pećnice i poslužite uz dodatni parmezan.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*