Pečeno pile s ružmarinom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
75 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
pile
1 kašika
maslo
4 komad
crveni krompir
2 šoljica
mrkve
2 komad
celer
12 češanj
Bijeli luk
1 1/2 kašičica
ružmarin
1 šolja
Pileća osnova
1/2 šoljica
Sok od narandže
Pečeno pile s ružmarinom
  1. Premažite pile s maslom a zatim ga premjestite u posudu za pečenje zajedno sa povrćem.
  2. Začinite s ružmarinom.
  3. Pomiješajte pileću osnovu i sok od narandže. Sa pola te smjese prelijte pile i povrće.
  4. Stavite u rernu i pecite 45 minuta na temperaturi od 190 stepeni.
  5. Promiješajte povrće a zatim dodajte preostalu smjesu.
  6. Pecite još 30 minuta ili dok pile ne bude pečeno.
  7. Izvadite iz rerne i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*