Pečeno pile

Služi: 1 osobuKuhanje: 1 minutaPriprema: 15 minuta
Pečeno pile

Sastojci

Pile:
1 komad
Limun:
1 komad
Maslinovo ulje:
2 kašike

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stepeni i premažite tavu uljem.

  2. Odstranice višak masnoće s pileta. Odbacite vrat. Isperite pile hladnom vodom uključujući i šupljinu.

  3. Posušite pile suhom krpom i začinite sa soli i biberom.

  4. Iscijedite limun po piletu i nježno premažite a zatim ubacite limun u šupljinu.

  5. Zavežite noge s kuharskim koncem.

  6. Premažite pile s uljem. Začinite s soli i biberom.

  7. Stavite u tavu tako da su prsa okrenuta prema gore. Pecite oko 1 sat.

  8. Prekrijte i sačekajte 10 minuta. Poslužite uz pečeno povrće.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.