Pečeno pile

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
1 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
pile
1 komad
limun
2 kašika
Maslinovo ulje
Pečeno pile
  1. Zagrijte pećnicu na 220 stepeni i premažite tavu uljem.
  2. Odstranice višak masnoće s pileta. Odbacite vrat. Isperite pile hladnom vodom uključujući i šupljinu.
  3. Posušite pile suhom krpom i začinite sa soli i biberom.
  4. Iscijedite limun po piletu i nježno premažite a zatim ubacite limun u šupljinu.
  5. Zavežite noge s kuharskim koncem.
  6. Premažite pile s uljem. Začinite s soli i biberom.
  7. Stavite u tavu tako da su prsa okrenuta prema gore. Pecite oko 1 sat.
  8. Prekrijte i sačekajte 10 minuta. Poslužite uz pečeno povrće.

1 komentar

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*