Pečeno voće s umakom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Pečeno voće s umakom

Sastojci

Narandže:
2 komada
Brašno:
33/100 šolje
Šećer:
1/2 šolje
Sol:
13/100 kašičice
Kokos:
1/2 šolje
Ananas:
1 komad
Kruška:
1 komad
Breskva:
1 komad
Maslo:
Po želji
Sok od ananasa:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

  2. U tavi zagrijte maslo a zatim dodajte narandže, brašno, šećer i sol.

  3. Kuhajte uz dodavanje soka od ananasa.

  4. Kad ste dobili kremast umak dodajte kokos i izmiješajte.

  5. Ostalo narezano voće stavite u posudu za pečenje.

  6. Prelijte gore navedenim umakom od narandže.

  7. Pecite 20 minuta a zatim izvadite iz rerne i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.