Pikantne ćufte

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Pikantne ćufte

Sastojci

Mljeveno juneće meso:
500 grama
Jaja:
1 komad
Voda:
30 mililitara
Prezla:
60 grama
Crveni luk:
1 glavica
Sos od brusnice:
200 mililitara
Chilli sos:
100 mililitara
Smeđi šećer:
15 grama
Sok od limuna:
8 mililitara

Instrukcije

  1. U veću posudu staviti junetinu, 1 jaje, 30 ml vode, prezlu i izrendani luk.

  2. Sve izmiješati i od ove smjese napraviti ćufte, zatim ih peći u rerni 20-ak minuta na 175 °C uz povremeno okretanje kako bi bile ujednačeno pečene.

  3. U posebnu posudu za kuhanje staviti sos od brusnica, chilli sos, smeđi šećer i sok od limuna, pa sve izmiješati.

  4. U ovu smjesu dodati ćufte, ostaviti da krčkaju na blažoj temperaturi, pa ih poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.