Pikantni račići s bijelim lukom

Vrijeme pripreme
3 minute
Vrijeme kuhanja
8 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
400 g
račići
3 češanj
Bijeli luk
2 kašika
maslo
3 kašika
sherry
1 kriška
limun
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
mljeveni biber
3 komad
kopar
Pikantni račići s bijelim lukom
  1. Otopite račiće na sobnoj temperaturi.
  2. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi. Dodajte maslo, bijeli luk i račiće.
  3. Propržite i začinite sa soli i biberom.
  4. Premjesite račiće u posudu za posluživanje, dodajte limun i grančice kopra.
  5. Poslužite uz bijeli hljeb.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*