Pile u povrću

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
55 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
pile
1 1/2 kašika
brašno
180 g
mrkve
450 g
Krompir
25 g
maslo
125 ml
supa
2 glavica
luk
1 kašika
Šećer
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
peršun
Pile u povrću
  1. Umiješajte polovice pileta u sol, biber i brašno.
  2. Zagrijte maslo u tavi i u maslu propržite piletinu dok ne dobije rumenu boju sa svih strana.
  3. Kada porumeni, ostavite piletinu na stranu a masnoću iz tave prebacite u zdjelu.
  4. Dodajte šećer u zdjelu sa masnoćom i ostavite da se smjesa karamelizira.
  5. Nakon što se masnoća karamelizirala, vratite je u tavu, dodajte povrće i kuhajte 10 minuta.
  6. Saspite sadržaj tave u posudu za pečenje, stavite piletinu preko povrća, dodajte supu i sve stavite u pećnicu zagrijanu na 170 stepeni.
  7. Pecite 40 minuta.
  8. Izvadite pile i povrće iz pećnice, pospite peršunom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*