Pileća čorba s karfiolom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
1 1/2 l
voda
2 kašika
brašno
1 po potrebi
mlijeko
1 po potrebi
ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 glavica
karfiol
250 g
pileća prsa
Pileća čorba s karfiolom
  1. Sitno isjeckan crveni i bijeli luk propržiti u šerpi, na zagrijanom ulju.
  2. Dodati pileće meso isjeckano na kockice i dinstati nekoliko minuta.
  3. Dodati vodu i začine, pa nastaviti kuhanje 10-ak minuta.
  4. Karfiol očistiti, razdvojiti cvjetove, pa ih dodati u šerpu s piletinom.
  5. Kuhati čorbu još 20 minuta, pa umiješati glatku smjesu napravljenu od brašna i mlijeka.
  6. Nakon 5 minuta skinuti čorbu s vatre i poslužiti toplu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*