Pileća čorba s karfiolom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Voda:
3/2 litar
Brašno:
2 kašike
Mlijeko:
Po želji
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Karfiol:
1 glavica
Pileća prsa:
250 grama
Instrukcije
Sitno isjeckan crveni i bijeli luk propržiti u šerpi, na zagrijanom ulju.
Dodati pileće meso isjeckano na kockice i dinstati nekoliko minuta.
Dodati vodu i začine, pa nastaviti kuhanje 10-ak minuta.
Karfiol očistiti, razdvojiti cvjetove, pa ih dodati u šerpu s piletinom.
Kuhati čorbu još 20 minuta, pa umiješati glatku smjesu napravljenu od brašna i mlijeka.
Nakon 5 minuta skinuti čorbu s vatre i poslužiti toplu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.