- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 28.8.2012
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 1/2 l
- voda
- 2 kašika
- brašno
- 1 po potrebi
- mlijeko
- 1 po potrebi
- ulje
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 glavica
- karfiol
- 250 g
- pileća prsa

- Sitno isjeckan crveni i bijeli luk propržiti u šerpi, na zagrijanom ulju.
- Dodati pileće meso isjeckano na kockice i dinstati nekoliko minuta.
- Dodati vodu i začine, pa nastaviti kuhanje 10-ak minuta.
- Karfiol očistiti, razdvojiti cvjetove, pa ih dodati u šerpu s piletinom.
- Kuhati čorbu još 20 minuta, pa umiješati glatku smjesu napravljenu od brašna i mlijeka.
- Nakon 5 minuta skinuti čorbu s vatre i poslužiti toplu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!