- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 70 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 17.10.2012
- 2 1/2 l
- pileća supa
- 400 g
- smeđa riža
- 2 kašika
- Maslac
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 glavica
- Crveni luk
- 4 komad
- celer
- 3 komad
- mrkve
- 1/4 kašičica
- Biber
- 2 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- ružmarin
- 700 g
- piletina
- 1/2 kašičica
- majčina dušica

- U većoj šerpi istopite maslac, malo propržite crveni luk, zatim dodajte pileću supu, celer, mrkvu, rižu, biber, sol, ruzmarin, majčinu dušicu i bijeli luk.
- Ostavite da smjesa proključa na umjerenoj temperaturi.
- Nakon što proključa, kašikom promiješajte smjesu, poklopite i ostavite da kuha najmanje 45 minuta.
- Dodajte pileće meso i sol, pa nastavite kuhanje još 20 minuta.
- Čorbu poslužite toplu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!