Pileća čorba
Sastojci
Instrukcije
Luk sitno isjeckati, a mrkvu, krompir i korijen celera izrezati na kockice.
Piletinu izrezati na manje komade.
U posudu za kuhanje nasuti 2 l vode.
U vodu dodati isječeno meso, luk,mrkvu, celer, lovorov list, biber i sol po želji, te malo ulja.
Sve izmiješati i kuhati 30-ak minuta na umjerenoj temperaturi.
U tavi, na zagrijanom ulju propržiti brašno, pa kada dobije zlatnu boju, dodati u čorbu i promiješati.
Sitno isjeckan peršun također umiješati u čorbu, kuhati još 5-6 minuta, pa čorbu poslužiti toplu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.