Pileća čorba

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
500 g
pileća prsa
1 glavica
Crveni luk
1 komad
celer
2 komad
mrkve
2 list
lovorov list
1 komad
Krompir
1 po potrebi
peršun
2 kašičica
brašno
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
Pileća čorba
  1. Luk sitno isjeckati, a mrkvu, krompir i korijen celera izrezati na kockice.
  2. Piletinu izrezati na manje komade.
  3. U posudu za kuhanje nasuti 2 l vode.
  4. U vodu dodati isječeno meso, luk,mrkvu, celer, lovorov list, biber i sol po želji, te malo ulja.
  5. Sve izmiješati i kuhati 30-ak minuta na umjerenoj temperaturi.
  6. U tavi, na zagrijanom ulju propržiti brašno, pa kada dobije zlatnu boju, dodati u čorbu i promiješati.
  7. Sitno isjeckan peršun također umiješati u čorbu, kuhati još 5-6 minuta, pa čorbu poslužiti toplu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*