Pileća čorba

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Pileća čorba

Sastojci

Pileća prsa:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
1 komad
Mrkve:
2 komada
Lovorov list:
2 lista
Krompir:
1 komad
Peršun:
Po želji
Brašno:
2 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Luk sitno isjeckati, a mrkvu, krompir i korijen celera izrezati na kockice.

  2. Piletinu izrezati na manje komade.

  3. U posudu za kuhanje nasuti 2 l vode.

  4. U vodu dodati isječeno meso, luk,mrkvu, celer, lovorov list, biber i sol po želji, te malo ulja.

  5. Sve izmiješati i kuhati 30-ak minuta na umjerenoj temperaturi.

  6. U tavi, na zagrijanom ulju propržiti brašno, pa kada dobije zlatnu boju, dodati u čorbu i promiješati.

  7. Sitno isjeckan peršun također umiješati u čorbu, kuhati još 5-6 minuta, pa čorbu poslužiti toplu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.