Pileća krilca u soja sosu

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Pileća krilca u soja sosu

Sastojci

Kukuruzno brašno:
70 grama
Sol:
2 kašičice
Pileća krilca:
750 grama
Voda:
125 mililitara
Smeđi šećer:
100 grama
Soja sos:
60 mililitara
Ocat:
2 kašike
Sjemenke susama:
1 kašika
Chilli:
Po želji
Med:
60 mililitara
Đumbir:
Po želji
Ulja:
3 kašike

Instrukcije

  1. Stavite kukuruzno brašno i sol u veliku plastičnu vrećicu.

  2. Dodajte piletinu i protresite vrećicu.

  3. Stavite piletinu u tavu sa zagrijanim uljem i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obje strane.

  4. U međuvremenu stavite vodu, šećer, đumbir, soja sos, med i ocat u jednu posudu.

  5. Stavite na vatru da proključa, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da smjesa krčka uz povremeno miješanje, dok se ne zgusne.

  6. Dodajte sjemenke susama, pa u ovaj sos dodajte piletinu.

  7. Rasporedite piletinu u tanjire i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.