Pileća prsa punjena bademima

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 30 minuta
Pileća prsa punjena bademima

Sastojci

Sirni namaz od bijelog luka i bilja:
80 grama
Prženi bademi:
60 grama
Peršun:
3 kašike
Pileća prsa:
4 komada
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Maslac:
3/2 kasicica

Instrukcije

  1. U manjoj posudi pomiješati sirni namaz, 3 kašike badema i 2 kašike isjeckanog svježeg peršuna.

  2. Pileća prza horizontalno prerezati, da izgledaju kao đep.

  3. Svaki komad pilećih prsa napuniti pripremljenim filom od badema i sirnog namaza.

  4. Otvorene dijelove napunjenih pilećih prsa pričvrstiti čačkalicama.

  5. Maslac istopiti, dodati napunjena pileća prsa i peći ih oko 7 minuta s obje strane.

  6. Ispečena pileća prsa posuti preostalim bademima i 1 kašikom peršuna.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.