Pileća prsa punjena bademima

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
80 g
sirni namaz od bijelog luka i bilja
60 g
prženi bademi
3 kašika
peršun
4 komad
pileća prsa
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
1 1/2 kašičica
Maslac
Pileća prsa punjena bademima
  1. U manjoj posudi pomiješati sirni namaz, 3 kašike badema i 2 kašike isjeckanog svježeg peršuna.
  2. Pileća prza horizontalno prerezati, da izgledaju kao đep.
  3. Svaki komad pilećih prsa napuniti pripremljenim filom od badema i sirnog namaza.
  4. Otvorene dijelove napunjenih pilećih prsa pričvrstiti čačkalicama.
  5. Maslac istopiti, dodati napunjena pileća prsa i peći ih oko 7 minuta s obje strane.
  6. Ispečena pileća prsa posuti preostalim bademima i 1 kašikom peršuna.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*