Pileća prsa punjena bademima
Sastojci
Instrukcije
U manjoj posudi pomiješati sirni namaz, 3 kašike badema i 2 kašike isjeckanog svježeg peršuna.
Pileća prza horizontalno prerezati, da izgledaju kao đep.
Svaki komad pilećih prsa napuniti pripremljenim filom od badema i sirnog namaza.
Otvorene dijelove napunjenih pilećih prsa pričvrstiti čačkalicama.
Maslac istopiti, dodati napunjena pileća prsa i peći ih oko 7 minuta s obje strane.
Ispečena pileća prsa posuti preostalim bademima i 1 kašikom peršuna.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.