Pileća prsa punjena feta sirom i limunom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Pileća prsa punjena feta sirom i limunom

Sastojci

Krompir:
1 kilogram
Pileća prsa:
4 komada
Feta sir:
100 grama
Limun:
1 komad
Timijan:
2 kašičice
Bijeli luk:
1 češanj
Maslinovo ulje:
2 kašike
Pavlaka:
180 mililitara
Maslac:
200 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte krompir u slanoj vodi, a zatim napravite pire.

  2. U posebnoj posudi pomiješajte feta sir, timijan, limunovu koru, bijeli luk, malo soli i bibera.

  3. Zarežite svaki pileći file da izgleda kao đep, a zatim ih napunite pripremljenim filom.

  4. Stavite ih u tavu sa zagrijanim uljem i pržite dok ne porumene s obje strane.

  5. Nakon što porumene punjene filete prebacite u vatrostalnu posudu i pecite 15-ak minuta u rerni na 200 °C.

  6. Podijelite svaki file na dva dijela i poslužite uz pire i kuhane mahune.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.