Pileća prsa punjena feta sirom i limunom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
Krompir
4 komad
pileća prsa
100 g
feta sir
1 komad
limun
2 kašičica
timijan
1 češanj
Bijeli luk
2 kašika
Maslinovo ulje
180 ml
pavlaka
200 g
Maslac
Pileća prsa punjena feta sirom i limunom
  1. Skuhajte krompir u slanoj vodi, a zatim napravite pire.
  2. U posebnoj posudi pomiješajte feta sir, timijan, limunovu koru, bijeli luk, malo soli i bibera.
  3. Zarežite svaki pileći file da izgleda kao đep, a zatim ih napunite pripremljenim filom.
  4. Stavite ih u tavu sa zagrijanim uljem i pržite dok ne porumene s obje strane.
  5. Nakon što porumene punjene filete prebacite u vatrostalnu posudu i pecite 15-ak minuta u rerni na 200 °C.
  6. Podijelite svaki file na dva dijela i poslužite uz pire i kuhane mahune.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*