Pileća prsa punjena feta sirom i origanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Pileća prsa punjena feta sirom i origanom

Sastojci

Feta sir:
100 grama
Origano:
1 kašičica
Pileća prsa:
4 komada
Maslinovo ulje:
2 kašike
Pileća supa:
100 mililitara
Sok od limuna:
1/2 komada
Maslac:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U manjoj posudi pomiješajte feta sir i origano.

  2. Na svakom komadu pilećih prsa napravite prorez, da izgleda kao dublji đep.

  3. Napunite „đep“ mješavinom feta sira i origana, a u meso utrljajte sol i biber.

  4. U tavi, na zagrijanom ulju pržite pileća prsa dok ne porumene s obje strane.

  5. Nakon što izvadite filete, dodajte u tavu pileću supu i kuhajte uz povremeno miješanje dok malo ne uvrije.

  6. Dodajte limunov sok i maslac, pa kuhajte na umjerenoj temperaturi dok se maslac ne istopi, a sos ne zgusne.

  7. Poslužite piletinu uz ovaj sos.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.