Pileća prsa punjena feta sirom i origanom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
100 g
feta sir
1 kašičica
origano
4 komad
pileća prsa
2 kašika
Maslinovo ulje
100 ml
pileća supa
1/2 komad
sok od limuna
2 kašika
Maslac
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Pileća prsa punjena feta sirom i origanom
  1. U manjoj posudi pomiješajte feta sir i origano.
  2. Na svakom komadu pilećih prsa napravite prorez, da izgleda kao dublji đep.
  3. Napunite „đep“ mješavinom feta sira i origana, a u meso utrljajte sol i biber.
  4. U tavi, na zagrijanom ulju pržite pileća prsa dok ne porumene s obje strane.
  5. Nakon što izvadite filete, dodajte u tavu pileću supu i kuhajte uz povremeno miješanje dok malo ne uvrije.
  6. Dodajte limunov sok i maslac, pa kuhajte na umjerenoj temperaturi dok se maslac ne istopi, a sos ne zgusne.
  7. Poslužite piletinu uz ovaj sos.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*