Pileća prsa punjena mrkvom

Sastojci
Instrukcije
U tavi, na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni i bijeli luk, dodati peršun, pa nakon 1 minute skinuti tavu s vatre.
Kada se luk malo ohladi, dodati jedno umućeno jaje, sol, biber i svježi sir, pa sve izmiješati.
Pileća prsa zarezati, nožem napraviti udubljenje da izgledaju kao đep, pa ih napuniti pripremljenom smjesom.
Dodati isjeckanu skuhanu mrkvu, pa čačkalicom zatvoriti udubljenje.
U vatrostalnu posudu premazanu uljem staviti pileća prsa, prekriti ih folijom i peći 50 minuta na 200 °C.
Poslužiti ih uz umak po vlastitom izboru.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.