Pileća prsa punjena mrkvom

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 20 minuta
Pileća prsa punjena mrkvom

Sastojci

Pileća prsa:
5 komada
Crveni luk:
1 glavica
Jaja:
1 komad
Svježi sir:
200 grama
Mrkve:
3 komada
Bijeli luk:
2 češnja
Peršun:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. U tavi, na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni i bijeli luk, dodati peršun, pa nakon 1 minute skinuti tavu s vatre.

  2. Kada se luk malo ohladi, dodati jedno umućeno jaje, sol, biber i svježi sir, pa sve izmiješati.

  3. Pileća prsa zarezati, nožem napraviti udubljenje da izgledaju kao đep, pa ih napuniti pripremljenom smjesom.

  4. Dodati isjeckanu skuhanu mrkvu, pa čačkalicom zatvoriti udubljenje.

  5. U vatrostalnu posudu premazanu uljem staviti pileća prsa, prekriti ih folijom i peći 50 minuta na 200 °C.

  6. Poslužiti ih uz umak po vlastitom izboru.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.