Pileća prsa punjena mrkvom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
5 komad
pileća prsa
1 glavica
Crveni luk
1 komad
Jaja
200 g
svježi sir
3 komad
mrkve
2 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
Pileća prsa punjena mrkvom
  1. U tavi, na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni i bijeli luk, dodati peršun, pa nakon 1 minute skinuti tavu s vatre.
  2. Kada se luk malo ohladi, dodati jedno umućeno jaje, sol, biber i svježi sir, pa sve izmiješati.
  3. Pileća prsa zarezati, nožem napraviti udubljenje da izgledaju kao đep, pa ih napuniti pripremljenom smjesom.
  4. Dodati isjeckanu skuhanu mrkvu, pa čačkalicom zatvoriti udubljenje.
  5. U vatrostalnu posudu premazanu uljem staviti pileća prsa, prekriti ih folijom i peći 50 minuta na 200 °C.
  6. Poslužiti ih uz umak po vlastitom izboru.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*