Pileća prsa sa bijelim lukom i parmezanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Bijeli luk:
2 češnja
Maslinovo ulje:
60 mililitara
Prezla:
70 grama
Parmezan:
70 grama
Pileći fileti:
4 komada
Instrukcije
U tavi zagrijte maslinovo ulje i bijeli luk kako bi se izmiješali okusi.
U posebnoj posudi pomiješajte prezlu, začine po želji i parmezan.
Potopite pileća prsa u maslinovo ulje sa bijelim lukom, a zatim u mješavinu prezle i parmezana.
Stavite u pleh za pečenje i pecite 30-35 minuta u rerni na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.