Pileća prsa sa biljnim začinima

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
peršun
1 kašika
Bosiljak
4 komad
Pileći fileti
4 češanj
Bijeli luk
1/2 kašičica
Sol
1/2 kašičica
crvena mljevena paprika
2 komad
paradajz
Pileća prsa sa biljnim začinima
  1. Posudu za pečenje premažite sa malo maslinovog ulja.
  2. Dno posude pospite po jednom kašikicom bosiljka i peršuna, pa poredajte pileća prsa.
  3. Pospite ih bijelim lukom.
  4. U manjoj posudi pomiješajte preostali peršun i bosiljak (po jednu kašikicu), papriku, sol i biber, pa pospite preko piletine.
  5. Kriške paradajza poredajte na piletinu, pa poklopite posudu.
  6. Pecite 25 minuta u rerni na 175 °C, zatim skinite poklopac ili foliju i nastavite peći još 15 minuta, nakon čega možete poslužiti jelo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*