Pileća prsa sa paradajzom i maslinama

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Pileća prsa sa paradajzom i maslinama

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Cherry paradajz:
200 grama
Preljeva od ulja i octa:
3 kašike
Masline:
20 grama
Feta sir:
60 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Pileća prsa posoliti i pobiberiti, pa peći u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju crvenksasto-smeđu boju s obje strane.

  2. Paradajz pomiješati sa 1.5 kašikom preljeva od ulja i octa, pa kuhati na umjerenoj temperaturi 2-3 minute uz konstantno miješanje.

  3. Piletinu premazati preostalim preljevom i izrezati je na manje komade.

  4. Pri posluživanju, svaki komad pilećih prsa posuti pripremljenim paradajzom, feta sirom i maslinama.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.