Pileća prsa sa paradajzom i maslinama

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
200 g
cherry paradajz
3 kašika
preljeva od ulja i octa
20 g
masline
60 g
feta sir
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Pileća prsa sa paradajzom i maslinama
  1. Pileća prsa posoliti i pobiberiti, pa peći u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju crvenksasto-smeđu boju s obje strane.
  2. Paradajz pomiješati sa 1.5 kašikom preljeva od ulja i octa, pa kuhati na umjerenoj temperaturi 2-3 minute uz konstantno miješanje.
  3. Piletinu premazati preostalim preljevom i izrezati je na manje komade.
  4. Pri posluživanju, svaki komad pilećih prsa posuti pripremljenim paradajzom, feta sirom i maslinama.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*