- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 26.4.2012
- 3 komad
- Pileći fileti
- 1 glavica
- Crveni luk
- 220 g
- kremasti sir
- 50 ml
- majoneza
- 1/2 kašičica
- paprike
- 50 ml
- voda
- 1/2 kašičica
- Biber
- 1 komad
- sok od limuna

- Pileća prsa kuhati u proključaloj vodi 30-45 minuta.
- Kada se skuhana pileća prsa ohlade, izrezati ih na kockice.
- U manjoj posudi izmiješati piletinu sa lukom, sirom, majonezom, paprikom, biberom, iscijeđenim sokom od limuna i vodom.
- Manji kalup premazati uljem, dodati smjesu piletine i ostalih sastojaka, pa ostaviti u frižider da odstoji najmanje 8 h.
- Jelo poslužiti uz krekere.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!