Pileća prsa u sosu od gljiva i sira

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
6 kriška
fontina sir
1 kašičica
bijeli biber
6 kriška
suho meso
3 kašika
peršun
100 ml
pileća supa
100 ml
voda
10 komad
gljive
75 g
Maslac
6 komad
Pileći fileti
2 kašika
brašno
Pileća prsa u sosu od gljiva i sira
  1. Pileća prsa uvaljajte u brašno, a zatim ih stavite u tavu sa istopljenim maslacem.
  2. Pržite ih po 2 minute s obje strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  3. U tavi ispržite i gljive, pa im dodajte vodu i ostavite da krčkaju 3-4 minute.
  4. Pojačajte temperaturu, pa dodajte supu, peršun i biber, pa ostavite da krčka 10-ak minuta.
  5. Na svaki komad pilećih prsa stavite po krišku suhog mesa i sira, pa stavite u tavu i zadržite na vatri dok se sir ne istopi.
  6. stavite meso u tanjire, prelijte sosom od gljiva i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*