Pileća prsa u paradajz sosu

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
Pileći fileti
120 g
brašno
1 kašičica
Sol
1 komad
Jaja
60 ml
mlijeko
350 g
Prezla
800 ml
paradajz sos
450 g
mozzarela
60 g
parmigiano-regiano sir
Pileća prsa u paradajz sosu
  1. Pileća prsa izrezati na više dijelova i istući kuhinjskim čekićem.
  2. Brašno i  sol pomiješati u jednoj posudi, a jaje i mlijeko u drugoj.
  3. U treću posudu staviti prezlu sa začinima.
  4. Pileća prsa prvo uvaljati u brašno, zatim u jaje, pa u prezlu.
  5. Peći nekoliko minuta u tavi na zagrijanom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane, pa ih staviti u posudu za pečenje u koju je prethodno stavljena ½ paradajz sosa.
  6. Preko pilećih prsa potopljenih u sos staviti mozzarelu, zatim ih preliti ostatkom sosa, posuti parmigiano sirom i peći 30 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*