Pileća rolada punjena sirom i puretinom

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 komad
Pileći fileti
90 g
puretina
90 g
trapist sir
90 g
plavi sir
1 komad
Crvena paprika
1 komad
zelena paprika
1/2 kašika
Maslinovo ulje
1/7 kašičica
Sol
Pileća rolada punjena sirom i puretinom
  1. Pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem i posolite.
  2. Uzdužno na svaki komad pilećih prsa stavite po dva komada tanko izrezane puretine.
  3. Dvije tanko izrezane kriške sira trapista stavite preko puretine.
  4. Nekoliko komadića plavog sira i paprike stavite na jedan rub pilećih prsa i rolajte filete prema unutrašnjosti krenuvši od dijela na kojem se nalazi plavi sir i paprike.
  5. Pričvrstite roladu čačkalicama i stavite u manju posudu za pečenje premazanu uljem.
  6. U posebnoj posudi pomiješajte sol i maslinovo ulje, pa premažite pileće rolade.
  7. Stavite u rernu i pecite 30 minuta na 200 °C.
  8. Kada se jelo ispeče, izvadite čačkalice iz rolada, izrežite ih i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*