Pileća rolada punjena sirom i puretinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 30 minuta
Pileća rolada punjena sirom i puretinom

Sastojci

Pileći fileti:
3 komada
Puretina:
90 grama
Trapist sir:
90 grama
Plavi sir:
90 grama
Crvena paprika:
1 komad
Zelena paprika:
1 komad
Maslinovo ulje:
1/2 kašike
Sol:
2 kašičice

Instrukcije

  1. Pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem i posolite.

  2. Uzdužno na svaki komad pilećih prsa stavite po dva komada tanko izrezane puretine.

  3. Dvije tanko izrezane kriške sira trapista stavite preko puretine.

  4. Nekoliko komadića plavog sira i paprike stavite na jedan rub pilećih prsa i rolajte filete prema unutrašnjosti krenuvši od dijela na kojem se nalazi plavi sir i paprike.

  5. Pričvrstite roladu čačkalicama i stavite u manju posudu za pečenje premazanu uljem.

  6. U posebnoj posudi pomiješajte sol i maslinovo ulje, pa premažite pileće rolade.

  7. Stavite u rernu i pecite 30 minuta na 200 °C.

  8. Kada se jelo ispeče, izvadite čačkalice iz rolada, izrežite ih i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.