Pileća salata sa makaronima

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Pileća salata sa makaronima

Sastojci

Makaroni:
375 grama
Maslinovo ulje:
1/4 šoljice
Pileći fileti:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Paradajz:
200 grama
Chilli pahuljice:
1/2 kašike
Vrhnje za kuhanje:
300 mililitara
Zelena salata:
50 grama

Instrukcije

  1. Kuhajte makarone u velikom loncu kipuće posoljene vode. Slijedite upute na ambalaži ili dok ne omekšaju. Iscijedite.

  2. U međuvremenu, stavite kašiku ulja u tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi.

  3. Dodajte piletinu. Kuhajte 5 minuta sa svake strane ili dok ne bude skuhana.

  4. Pokrijte i ostavite da odstoji 5 minuta. Izrežite na tanke kriške.

  5. Zagrijte preostalo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.

  6. Dodajte luk i kuhajte uz miješanje od 3 do 5 minuta ili dok ne omekša.

  7. Dodajte bijeli luk, paradajz i chilli pahuljice. Kuhajte 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.

  8. Dodajte vrhnje i kuhajte uz povremeno miješanje 3 do 5 minuta ili dok se smjesa ne zgusne.

  9. Pomiješajte piletinu i zelenu salatu u posebnoj zdjeli. Dodajte napravljenu smjesu i kombinovano poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.