Pileća salata sa rižom, sirom i graškom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Salate
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
maslinovo ulje u spreju
4 komad
Pileći fileti
1 1/2 šolja
riža
1 šoljica
grašak
150 g
feta sir
3/4 šoljica
metvica
2 kašika
Maslinovo ulje
2 kašika
sok od limuna
Pileća salata sa rižom, sirom i graškom
  1. Pomastite veću tavu maslinovim uljem iz spreja. Zagrijte na srednjoj temperaturi. Začinite piletinu sa soli i biberom.
  2. Pecite piletinu sa svake strane 4-5 minuta ili dok se malo ne zapeče. Prenesite na tanjir i izrežite na kriške.
  3. U međuvremenu, kuhajte rižu u loncu kipuće posoljene vode, slijedeći uputsto na ambalaži ili dok omekša.
  4. Dodajte grašak u zadnjoj minuti kuhanja. Iscijedite.
  5. Stavite grašak, rižu, sir, metvicu, maslinovo ulje, limunov sok i piletinu u veliku zdjelu. Začinite sa soli i biberom. Izmiješajte i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*