Pileća salata sa rižom, sirom i graškom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Pileća salata sa rižom, sirom i graškom

Sastojci

Maslinovo ulje u spreju:
Po želji
Pileći fileti:
4 komada
Riža:
3/2 solja
Grašak:
1 šoljica
Feta sir:
150 grama
Metvica:
3/4 šoljice
Maslinovo ulje:
2 kašike
Sok od limuna:
2 kašike

Instrukcije

  1. Pomastite veću tavu maslinovim uljem iz spreja. Zagrijte na srednjoj temperaturi. Začinite piletinu sa soli i biberom.

  2. Pecite piletinu sa svake strane 4-5 minuta ili dok se malo ne zapeče. Prenesite na tanjir i izrežite na kriške.

  3. U međuvremenu, kuhajte rižu u loncu kipuće posoljene vode, slijedeći uputsto na ambalaži ili dok omekša.

  4. Dodajte grašak u zadnjoj minuti kuhanja. Iscijedite.

  5. Stavite grašak, rižu, sir, metvicu, maslinovo ulje, limunov sok i piletinu u veliku zdjelu. Začinite sa soli i biberom. Izmiješajte i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.