Pileća salata sa sirom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Salate
Postavio
Postavljeno
150 g
Špinat
150 g
cherry paradajz
1 komad
krastavci
1 glavica
crni luk
1 svežanj
peršun
250 g
feta sir
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
4 kašika
Maslinovo ulje
400 g
Pileći fileti
2 kašika
brašno
1 komad
Jaja
1 komad
Prezla
2 kašika
sok od limuna
2 kašika
jabučni ocat
1 prstohvat
Šećer
1 kašičica
origano
Pileća salata sa sirom
  1. Rernu zagrijati.
  2. Špinat oprati, posušiti i isjeckati.
  3. Svaki cherry paradajz prepoloviti, a krastavac oguliti, uzdužno prepoloviti, pa isjeckati na manje komade.
  4. Luk izrezati uzdužno na trakice, a listove peršuna isjeckati.
  5. Feta sir izmrviti.
  6. Luk i paradajz poredati na pleh obložen papirom za pečenje, posoliti, pobiberiti i posuti sa 2 kašike maslinovog ulja.
  7. Staviti u zagrijanu rernu i zadržati oko 10 minuta.
  8. Pileće filete uvaljati u brašno, zatim potopiti u umućeno jaje, pa u prezlu.
  9. Pržiti u tavi, na zagrijanom ulju oko 5 minuta, dok se blago ne zapeku.
  10. U posebnoj posudi pomiješati limunov sok, ocat, šećer, preostalo ulje, origano, sol i biber, pa sve izmiješati.
  11. Sve povrće sjediniti, dodati na trakice izrezanu pohovanu piletinu i feta sir.
  12. Preliti pripremljenim preljevom, pa poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*