- Rernu zagrijati.
- Špinat oprati, posušiti i isjeckati.
- Svaki cherry paradajz prepoloviti, a krastavac oguliti, uzdužno prepoloviti, pa isjeckati na manje komade.
- Luk izrezati uzdužno na trakice, a listove peršuna isjeckati.
- Feta sir izmrviti.
- Luk i paradajz poredati na pleh obložen papirom za pečenje, posoliti, pobiberiti i posuti sa 2 kašike maslinovog ulja.
- Staviti u zagrijanu rernu i zadržati oko 10 minuta.
- Pileće filete uvaljati u brašno, zatim potopiti u umućeno jaje, pa u prezlu.
- Pržiti u tavi, na zagrijanom ulju oko 5 minuta, dok se blago ne zapeku.
- U posebnoj posudi pomiješati limunov sok, ocat, šećer, preostalo ulje, origano, sol i biber, pa sve izmiješati.
- Sve povrće sjediniti, dodati na trakice izrezanu pohovanu piletinu i feta sir.
- Preliti pripremljenim preljevom, pa poslužiti.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!