Pileća salata sa sirom
Sastojci
Instrukcije
Rernu zagrijati.
Špinat oprati, posušiti i isjeckati.
Svaki cherry paradajz prepoloviti, a krastavac oguliti, uzdužno prepoloviti, pa isjeckati na manje komade.
Luk izrezati uzdužno na trakice, a listove peršuna isjeckati.
Feta sir izmrviti.
Luk i paradajz poredati na pleh obložen papirom za pečenje, posoliti, pobiberiti i posuti sa 2 kašike maslinovog ulja.
Staviti u zagrijanu rernu i zadržati oko 10 minuta.
Pileće filete uvaljati u brašno, zatim potopiti u umućeno jaje, pa u prezlu.
Pržiti u tavi, na zagrijanom ulju oko 5 minuta, dok se blago ne zapeku.
U posebnoj posudi pomiješati limunov sok, ocat, šećer, preostalo ulje, origano, sol i biber, pa sve izmiješati.
Sve povrće sjediniti, dodati na trakice izrezanu pohovanu piletinu i feta sir.
Preliti pripremljenim preljevom, pa poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.