Pileća salata sa tikvom i vinskim octom

Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
Na svakom filetu napravite rez od 3 cm. Obložite tepsiju folijom za pečenje.
Dodajte 2 kašičice ulja u tavu i zagrijte na većoj temperaturi.
Kuhajte piletinu 2-3 minute sa svake strane ili dok ne dobije smeđu boju. Dodajte dvije kašike octa.
Kuhajte 1-2 minutu uz okretanje.
Stavite piletinu i izrezanu tikvu u već pripremljenu tepsiju. Začinite sa soli i biberom.
Pecite 20 minuta dok piletina ne bude pečena i tikva ne postane mekana. Izrežite piletinu.
U međuvremenu dodajte zelenu salatu, grah, paradajz i luk u posebnu zdjelu. Izmiješajte.
Prespite u tanjire i pomiješajte s piletinom tako da piletina i pečeni komadi tikve budu na vrhu.
Zalijte sa preostalim uljem i octom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.