Pileća salata sa tikvom i vinskim octom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Salate
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
Pileći fileti
1 1/2 kašika
Maslinovo ulje
1/4 šoljica
vinski ocat
350 g
tikva
100 g
zelena salata
200 g
paradajz
1/2 konzerva
konzervisani bijeli grah
1/2 glavica
Crveni luk
Pileća salata sa tikvom i vinskim octom
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
  2. Na svakom filetu napravite rez od 3 cm. Obložite tepsiju folijom za pečenje.
  3. Dodajte 2 kašičice ulja u tavu i zagrijte na većoj temperaturi.
  4. Kuhajte piletinu 2-3 minute sa svake strane ili dok ne dobije smeđu boju. Dodajte dvije kašike octa.
  5. Kuhajte 1-2 minutu uz okretanje.
  6. Stavite piletinu i izrezanu tikvu u već pripremljenu tepsiju. Začinite sa soli i biberom.
  7. Pecite 20 minuta dok piletina ne bude pečena i tikva ne postane mekana. Izrežite piletinu.
  8. U međuvremenu dodajte zelenu salatu, grah, paradajz i luk u posebnu zdjelu. Izmiješajte.
  9. Prespite u tanjire i pomiješajte s piletinom tako da piletina i pečeni komadi tikve budu na vrhu.
  10. Zalijte sa preostalim uljem i octom pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*