Pileća salata sa tikvom i vinskim octom
- Prethodno zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
- Na svakom filetu napravite rez od 3 cm. Obložite tepsiju folijom za pečenje.
- Dodajte 2 kašičice ulja u tavu i zagrijte na većoj temperaturi.
- Kuhajte piletinu 2-3 minute sa svake strane ili dok ne dobije smeđu boju. Dodajte dvije kašike octa.
- Kuhajte 1-2 minutu uz okretanje.
- Stavite piletinu i izrezanu tikvu u već pripremljenu tepsiju. Začinite sa soli i biberom.
- Pecite 20 minuta dok piletina ne bude pečena i tikva ne postane mekana. Izrežite piletinu.
- U međuvremenu dodajte zelenu salatu, grah, paradajz i luk u posebnu zdjelu. Izmiješajte.
- Prespite u tanjire i pomiješajte s piletinom tako da piletina i pečeni komadi tikve budu na vrhu.
- Zalijte sa preostalim uljem i octom pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!