Pileća supa
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Pileći fileti:
250 grama
Crveni luk:
1 glavica
Peršun:
Po želji
Brašno:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Paprika:
Po želji
Instrukcije
Propržiti sitno isječen luk na masnoći.
Dodati sitno isječene filete, papriku, sol i biber.
Dinstati piletinu dok ne dobije bijelu boju i dodati brašno.
Kratko miješati ovu smjesu na laganoj vatri, pa dodati vodu i malo peršuna.
Kuhati 15-ak minuta i supu poslužiti toplu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.